Boos Lyon reageert op keuze zestienjarig toptalent: 'Pianoles, Nederlandse les'

Boos Lyon reageert op keuze zestienjarig toptalent: 'Pianoles, Nederlandse les'

01-03-2018 20:47
49

Olympique Lyon is uitermate teleurgesteld in Willem Geubbels. De Franse club vernam in de media dat de halve Nederlander, geboren in Frankrijk, weigert een profcontract te tekenen bij de club en reageert met een bijzonder openhartig statement op het nieuws. 

Donderdag werd bekend dat Geubbels en zijn entourage hebben besloten na dit seizoen te vertrekken bij Lyon. 'Lyon weet dat het alles heeft gedaan om verzoeken van Ludovic Geubbels, de vader van de speler, in te willigen, zodat hij een profcontract kon tekenen. De club schrijft dat het wilde voldoen aan eisen als Engelse les, Nederlandse les, pianoles én mediatraining voor het zestienjarige talent. 

Op sportief gebied werden er gesprekken gevoerd tussen speler, vader én hoofdtrainer Bruno Genesio. De club wilde hem langzaam naar de basiself van de hoofdmacht loodsen. Geubbels maakt sinds dit seizoen al onderdeel uit van de eerste selectie. Het lijkt erop dat de talentvolle aanvaller niet blij is met het sportieve plan van Lyon. 

Tot slot heeft Lyon Geubbels 'ongekende aanbiedingen' gedaan, schrijft de club. Het salaris van de jongeling kon bovendien nog stijgen wanneer hij goed zou presteren. Ondanks dat de Franse club financieel gezien een abnormaal aanbod deed voor het talent, weigert hij een profcontract te tekenen. Vorige week liet de vader van Geubbels de clubleiding al weten niet akkoord te gaan en te wachten op aanbiedingen van andere clubs. 

'Olympique Lyon is buitengewoon teleurgesteld in de beslissing van Willem, die op negenjarige leeftijd naar de club kwam en profiteerde van alle vaardigheden die onze club bezit', valt te lezen in het statement. De club bovendien wil maatregelen nemen om te voorkomen dat het in de toekomst opnieuw op deze wijze gedupeerd wordt. 

Lees ook: 'Halve Nederlander (16) breekt met Lyon en kan absolute toptransfer maken'