Van Bronckhorst prijst Feyenoord-uitblinker: Dat gaat internationaal opvallen

Van Bronckhorst prijst Feyenoord-uitblinker: "Dat gaat internationaal opvallen"

02-03-2018 13:58
30

Giovanni van Bronckhorst is positief over Steven Berghuis. De aanvaller is met nog negen competitiewedstrijden voor de boeg topscorer van Feyenoord.

Naast zijn twaalf doelpunten gaf Berghuis al tien assists. "Dat gaat internationaal opvallen. Die spelers staan in de picture", verwacht Van Bronckhorst, geciteerd door RTV Rijnmond. "De manier waarop hij speelt en scoort, is iets wat een team iets extra's geeft. Dat laat Berghuis bij ons zien. Ik weet niet welke stap hij kan maken."

Ook over de makkelijk scorende Tonny Vilhena is de Feyenoord-trainer tevreden. "Men zei dat hij geen scorend vermogen heeft, maar dat heeft Vilhena de laatste maanden omhoog gekrikt. Hij heeft al meer gescoord dan vorig jaar. Dat geldt hetzelfde voor Steven Berghuis. Een aantal jongens ligt daarin achter."

Eén van die jongens is Nicolai Jörgensen. "Ik denk dat vertrouwen voor Nicolai belangrijk is. Dat is nu even minder, maar hij is er hard mee bezig. Voor een spits is het belangrijk om te scoren. Wat dat betreft verwacht ik dat hij snel weer gaat scoren, zodat zijn vertrouwen zal toenemen."