Opmerkelijk: 'uitclub' Feyenoord mag wel eigen kleedkamer in voor bekerfinale

Opmerkelijk: 'uitclub' Feyenoord mag wel eigen kleedkamer in voor bekerfinale

02-03-2018 17:34
86

Hoewel AZ officieel als thuisspelende aan de bekerfinale tegen Feyenoord begint, moeten de Alkmaarders zich omkleden in de bezoekerskleedkamer. Wanneer Feyenoord de bekerfinale in de eigen Kuip speelt, hebben de Rotterdammers in alle gevallen het recht om de eigen kleedkamer te gebruiken.

Dit meldt het Noordhollands Dagblad, dat het toernooireglement van de KNVB erop na heeft geslagen. 'Indien Feyenoord als uitspelende deelnemer aan de finale wordt aangemerkt, heeft zij het recht om wel gebruik te maken van de kleedkamer van de thuisspelende club', zo luidt de officiële regel.

Wedden

Meer odds

De voetbalbond laat in een reactie aan de regionale krant weten dat het achter deze opmerkelijke regel staat. "Dat is zo bepaald omdat de Kuip het stadion van Feyenoord is. Het staat al jaren zo in de reglementen en daar hebben we nooit een wanklank over gehoord."

Foeke Booy maakte in 2003 als trainer van FC Utrecht een vergelijkbare situatie mee. "Feyenoord heeft ons toen gevraagd of zij in hun eigen kleedkamer mochten", herinnert Booy zich.

De Domstedelingen namen zonder morren plaats in de bezoekerskleedkamer. "Als we maar een toilet hadden. En een massagetafel en haakjes om de kleren op te kunnen hangen. Dat was voldoende. Als we een bouwkeet hadden gehad met die dingen erin, was het ook goed geweest. We gingen de finale spelen en dat is het mooiste wat er is."