Jong Ajax blijft koploper na spectaculaire escape, NEC blijft in het spoor

02-03-2018 22:00
48

Jong Ajax blijft koploper van de Jupiler League dankzij een spectaculaire escape bij Almere City. De thuisploeg leek de overwinning naar zich toe te trekken, maar in de slotfase werden er twee strafschoppen benut door de Amsterdammers.

Almere City - Jong Ajax 1-2
Jong Ajax hoopte zich te herstellen van de nederlaag op maandagavond bij hekkensluiter Jong Utrecht. Ook tegen Almere ging het niet bepaald van een leien dakje voor de ploeg van Michael Reiziger. Het bleef lang 0-0 in Almere, tot Silvester van der Water er in de zeventigste minuut 1-0 van maakte. Acht minuten later kwam Jong Ajax via een benutte penalty van Zian Flemming gelijk. De wedstrijd leek in 1-1 te eindigen, maar in de 92e minuut kreeg de Jupiler League-koploper opnieuw een strafschop, die opnieuw werd benut door Flemming.

RKC Waalwijk - NEC 0-2
NEC móest winnen om koploper Jong Ajax in het zicht te houden. De ploeg van Pepijn Lijnders heeft het vooral in uitwedstrijden moeilijk, maar eindelijk werden er op vreemde bodem weer drie punten gepakt. Frank Sturing maakte na een uur spelen de bevrijdende 0-1, waarna Anass Achahbar de wedstrijd definitief in het slot gooide met de 0-2. De achterstand op koploper Jong Ajax bedraagt twee punten.