Ten Hag stipt Ajax-probleem aan: Dus dat zal beter moeten

Ten Hag stipt Ajax-probleem aan: "Dus dat zal beter moeten"

03-03-2018 09:57
40

Erik ten Hag ziet in zijn eerste maanden bij Ajax progressie. Hoewel het in de titelrace niet voortvarend gaat, is de coach tevreden over de ontwikkeling van zijn ploeg.

"We hebben meer passes. Ajax staat voor dominant voetbal", zegt Ten Hag op de persconferentie. "Als je meer passes hebt, beheers je het spel beter. We komen tot heel veel kansen. We zijn verdedigend stabieler. In z'n algemeenheid zijn de loopprestaties van het team ook beter. Dat zijn wel een aantal zaken die vooruit zijn gegaan. Maar er is uiteindelijk maar één statistiek en dat is de ranglijst. Maar onderliggend zijn er een aantal dingen die vooruit zijn gegaan."

Ten Hag is ook minder tevreden over een aantal zaken. "Ajax heeft heel veel gescoord uit spelhervattingen voor de winterstop. Op dit moment scoren we daar onvoldoende uit, terwijl we er wel heel veel aandacht aan besteed hebben. Dus dat zal beter moeten. Dat begint bij bewustwording, trainen, de kwaliteit van de voorzetten, etcetera", aldus de coach, die met zijn ploeg zeven punten achterstaat op koploper PSV.