Gullit geniet van 'nukkige' coach: 'Ik hou van zijn voorkomen, hij is altijd boos'

Gullit geniet van 'nukkige' coach: 'Ik hou van zijn voorkomen, hij is altijd boos'

04-03-2018 10:09
19

Ruud Gullit verwacht dat Arsenal donderdag een zware kluif krijgt aan zijn oude club AC Milan in de Europa League. De Nederlander is enthousiast over trainer Gennaro Gattuso van de Rossoneri.

"Ik mag hem, ik hou van zijn voorkomen. Hij is altijd boos. Soms moet je in het voetbal een beetje nukkig zijn. Als je te lief bent, vinden mensen dat niet leuk", zegt Gullit tegen The Daily Mail. "Arsenal neemt het op tegen een goed team. Geen team met sterren die er bovenuit steken, maar ze zijn sterker geworden als een team."

AC Milan lijkt bovendien in vorm. De Milanezen wonnen hun laatste zes officiële duels. Dat kan niet gezegd worden van Arsenal, waar de druk op manager Arsène Wenger alsmaar toeneemt. "Ik zou zo graag willen zien dat Wenger iets wint, want het is een fantastische man. Ik houd van Wenger. Hij heeft ongelooflijk veel betekend voor de club."

"Wenger kan niet zo goed tegen zijn verlies", vervolgt Gullit. "Daar maken mensen grappen over, maar in zijn hart is het een goed persoon." De Nederlander denkt desondanks dat het een moeilijk verhaal wordt voor Arsenal. "De grootste moeilijkheid is het geld. Andere clubs geven veel meer uit."