Volgende Eredivisie-trainer kondigt vertrek aan: 'Toe aan nieuwe uitdaging'

Volgende Eredivisie-trainer kondigt vertrek aan: 'Toe aan nieuwe uitdaging'

04-03-2018 10:50
38

Mitchell van der Gaag vertrekt na dit seizoen bij Excelsior. De 46-jarige trainer heeft de clubleiding van de Kralingers laten weten zijn aflopende contract niet te verlengen.

Algemeen directeur Ferry de Haan vindt het jammer dat Van der Gaag vertrekt. "Wij waren graag nog minimaal een jaar met Mitchell doorgegaan, maar uiteraard respecteren wij zijn keuze", zegt hij op de clubsite. "Ik vind het vooral heel jammer dat hij vertrekt, maar wij hopen dat hij zijn ambities kan waarmaken. Ons doel voor de komende maanden is om het seizoen gezamenlijk zo goed mogelijk af te maken en met Excelsior historie te schrijven."

Wedden

Meer odds

Van der Gaag heeft naar eigen zeggen nog geen nieuwe club. "Het besluit om te vertrekken was niet makkelijk voor mij, maar ik ben na dit seizoen toe aan een nieuwe uitdaging. Ik zou graag nog eens in het buitenland aan de slag gaan, maar op dit moment weet ik nog niet waar mijn toekomst ligt."

Over zijn opvolging doet De Haan nog geen uitspraken. "Wij blijven ambitieus als club en wij gaan op zoek naar een hoofdtrainer die bij onze ambities past. Uiteraard hopen wij daar met het oog op het nieuwe seizoen zo snel mogelijk duidelijkheid over te hebben", laat hij weten. Van der Gaag is na Henk Fraser (Vitesse), John Stegeman (Heracles Almelo), Ernest Faber (FC Groningen) en Erwin van de Looi (Willem II) de vijfde Eredivisie-coach die na dit seizoen vertrekt. Bovendien is Dick Advocaat komende zomer weer weg bij Sparta.

Van der Gaag kwam in de zomer van 2016 naar Excelsior. Onder zijn leiding handhaafde de club zich in het seizoen 2016/'17 via een twaalfde plaats in de Eredivisie. De afgelopen weken zetten de Rotterdammers een grote stap voor een vijfde jaar in de Eredivisie. Dat zou een evenaring betekenen van de succesvolle periode van de club tussen 1982 en 1987.