'AC Milan richt pijlen op Memphis, Reus en voormalig doelwit van Ajax'

'AC Milan richt pijlen op Memphis, Reus en voormalig doelwit van Ajax'

04-03-2018 12:50
22

Volgens een gerucht uit Italië staat Memphis Depay op het verlanglijstje van AC Milan. De Italiaanse topclub wil volgend seizoen een serieuze gooi doen naar de landstitel en heeft naast de Oranje-international ook andere spelers op het oog.

Dat wordt in Italië gemeld door de krant Tuttosport. Naast Memphis heeft Milan ook de pijlen gericht op Marco Reus van Borussia Dortmund en Leon Bailey van Bayer Leverkusen, die recentelijk ook in verband werd gebracht met Ajax.

Milan is op zoek naar een vleugelaanvaller die zich thuisvoelt in meerdere systemen. Volgens Tuttosport staat Memphis met stip op een, gezien zijn leeftijd, prijskaartje en kwaliteiten. Memphis (24) is niet zo jong als Bailey (20) en niet zo 'versleten' als Reus (28).

Het is de vraag of Lyon bereid is om mee te werken aan een transfer van Memphis en zo ja, tegen welke prijs. De Ligue 1-club betaalde afgelopen zomer ruim twintig miljoen euro voor de Oranje-international. Detail: zijn oude club Manchester United heeft een terugkoopclausule. Milan is op zoek naar een speler met kwaliteiten die minder dan dertig miljoen euro kost.