Update: Go Ahead Eagles 'schaamt zich diep' en veroordeelt eigen supporters

Update: Go Ahead Eagles 'schaamt zich diep' en veroordeelt eigen supporters

04-03-2018 19:32
85

De Graafschap boekte zondag een ruime overwinning op Go Ahead Eagles (0-4), maar na afloop gaat het vooral over de ongeregeldheden na afloop. Na het laatste fluitsignaal bestormde een groep agressieve supporters van de thuisploeg het veld, waardoor de spelers de kleedkamer in moesten vluchten.

Bij het vieren van de zege werden de De Graafschap-spelers bruut belaagd door  gefrustreerde Go Ahead-fans, waarvan enkele direct in de kraag gevat konden worden. Er ontstond een chaotische situatie en enkele relschoppers werden vanaf de tribune in De Adelaarshorst scherp op beeld vastgelegd.

Wedden

Meer odds

Op die manier werd een fraaie middag voor De Superboeren overschaduwd. De mannen van Henk de Jong kwamen na een kwartier spelen via Daryl van Mieghem op voorsprong en bouwden deze in de tweede helft verder uit: Frank Olijve, Tarik Tissoudali en Fabian Serrarens waren eveneens trefzeker. Go Ahead Eagles staat op een teleurstellende zeventiende plaats in de Jupiler League.

Update 19.15: Go Ahead Eagles heeft zondag in een officieel statement gereageerd op de schandalige vertoning van de eigen supporters in de Adelaarshorst. 'We distantiëren ons van - en veroordelen de gedragingen van een klein deel van het publiek', meldt de club. 'Go Ahead Eagles schaamt zich diep. De club stelt alles in het werk om gepaste maatregelen te nemen tegen de verantwoordelijken.' De politie heeft zeven arrestaties verricht.