Ajacied verbijt zich tijdens PSV - FC Utrecht: 'Dan word je gek, absoluut'

Ajacied verbijt zich tijdens PSV - FC Utrecht: 'Dan word je gek, absoluut'

05-03-2018 08:30
36

Siem de Jong zag zondag hoe de achterstand van Ajax op koploper PSV - en zijn broer Luuk - vergroot werd tot tien punten. Ajax verloor bij Vitesse terwijl PSV met 3-0 won van FC Utrecht. 

Emile van de Sande
ARNHEM

"Zij dwingen het iets meer af en ze hebben iets meer geluk aan hun zijde. Wij moeten eerst onze eigen wedstrijden maar eens winnen, dan kunnen we over PSV praten", zegt De Jong tegen VoetbalPrimeur. De koploper won zaterdag met 3-0 van FC Utrecht, nadat de Domstedelingen in de openingsfase meerdere enorme kansen lieten liggen.

Of De Jong even niet wist waar hij het moest zoeken toen hij Utrecht kans op kans zag missen? "Ja, absoluut. Maar als het wel anders was gelopen hadden we daar nog niets aan gehad, want we winnen zelf onze wedstrijden niet. Maar natuurlijk kijk je wel naar PSV en hoop je dat ze punten verspelen."

Mogelijk ontvangt de Ajacied nog een appje van broer Luuk, die in de spits speelt bij PSV. "Of ik een berichtje van hem heb gehad weet ik niet, ik heb nog niet gekeken. Hij zal blij zijn dat wij niet hebben gewonnen en dat mag hij best zeggen. Het is ook wel eens andersom geweest", aldus De Jong.