'Slim en stabiel' PSV: 'Soms een uitschieter, maar het is niet vaak fantastisch'

'Slim en stabiel' PSV: 'Soms een uitschieter, maar het is niet vaak fantastisch'

05-03-2018 07:39
13

PSV-verdediger Daniel Schwaab beaamt dat zijn ploeg allesbehalve swingend speelt dit seizoen, maar heeft daar maling aan. De Duitse stopper vindt het spel van de Eredivisie-koploper eerder slim en stabiel, vertelt hij na de 3-0 zege op FC Utrecht van zaterdagavond.

"Soms hebben we een uitschieter, maar we hebben niet vaak momenten dat het fantastisch is", vertelt de 29-jarige centrale verdediger aan De Telegraaf. "Maar we zijn stabiel en zakken zelden door de ondergrens. We weten waar onze kwaliteiten liggen. Zo’n momentje van Jeroen (Zoet, red.) op slag van rust, dat is gewoon slim." De doelman kon op slag van rust met een snelle doeltrap een counter inleiden. Zoet besloot echter, ondanks het geschreeuw van de PSV-fans, om de tijd door te laten tikken en met een 2-0 voorsprong aan de thee te gaan.

De Eindhovenaren hadden geluk dat Ramon Leeuwin de score opende met een ongelukkig eigen doelpunt, realiseert Schwaab zich. De Duitser vindt echter niet dat dit soort momenten compleet uit de lucht komen vallen. "Dat is op dit moment onze kwaliteit, om uit het niets de 1-0 te maken. Als wij de nul houden, kunnen we tegen elke tegenstander scoren. Dat gevoel moeten we vasthouden."