Update: De Graafschap doet geen aangifte na rellen: We laten het nu even indalen

Update: De Graafschap doet geen aangifte na rellen: "We laten het nu even indalen"

05-03-2018 12:26
32

De spelers van De Graafschap kregen zondagmiddag de schrik van hun leven na afloop van de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Enkele supporters van de thuisploeg bestormden het veld en wilden de spelers van De Superboeren te lijf gaan.

Aanvaller Fabian Serrarens pakte uit met een karatetrap, voordat routinier Sjoerd Ars hem weghaalde en ook verdediger Myenty Abena moest zichzelf beschermen. "Ik ben verstandig gebleven en heb niemand een tik gegeven. Maar dat had ik wel gedaan als ik me had moeten verdedigen", vertelt de verdediger aan De Gelderlander.

Abena speelde voor het eerst in de Adelaarshorst en wist niet wat hij meemaakte. "Er werden dingen naar me gegooid en die supporters maakten oerwoudgeluiden. En toen zag ik er een aantal het veld op komen. Sommigen keken heel vreemd uit hun ogen. Ze kwamen op me af, maar ik ben niet aan de kant gegaan."

Update 12.26: De Graafschap is niet van plan om aangifte te doen naar aanleiding van de rellen. "Het is aan Go Ahead en de KNVB om maatregelen te nemen", laat algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp weten aan Omroep Gelderland. "We laten het nu even indalen en gaan er met elkaar over spreken."

Lees ook: De Graafschap-fans provoceerden Go Ahead-collega's: 'Gelukt, tot onze hilariteit'

Bekijk ook: Schokkende beelden: Go Ahead-fans vallen spelers De Graafschap aan