De Graafschap-fans provoceerden Go Ahead-collega's: 'Gelukt, tot onze hilariteit'

De Graafschap-fans provoceerden Go Ahead-collega's: 'Gelukt, tot onze hilariteit'

05-03-2018 08:22
15

Enkele supporters van De Graafschap hadden voorafgaand aan de derby tegen Go Ahead Eagles het vuurtje opgestookt met een tweet over arbiter Rob Dieperink. Sommige fans uit Deventer lieten zich vervolgens volledig gaan: ze gooiden vuurwerk op het veld en zochten na afloop de confrontatie met spelers van De Graafschap.

Supportersvereniging Ultra DTC 'suggereerde' dat Dieperink, afkomstig uit Borculo in de Achterhoek in het verleden supporter van De Graafschap is geweest. 'Wel supermooi voor Rob, ik herinner me nog dat we met elkaar op de Spinnekop stonden juichen', liet men weten via Twitter. Een woordvoerder spreekt in een reactie aan De Gelderlander over een ludiek bedoelde actie. "We wilden kijken of we de supporters van Go Ahead om de tuin konden leiden. Tot onze hilariteit is dat aardig gelukt. Maar het is nooit onze bedoeling geweest om de scheidsrechter hiermee in de problemen te brengen."

Dieperink zelf had alle ophef ook meegekregen. "Ik word er wel de dupe van. Toch heeft het me verder niet echt geraakt. Ik heb me gewoon normaal op deze wedstrijd voorbereid", aldus de 29-jarige arbiter, die het niet vreemd vindt dat juist hij is aangesteld voor de derby. "Ik woon 28 kilometer van Doetinchem vandaan en 32 kilometer van Deventer. Keurig in het midden dus. Daar komt bij dat ik het juist als een pluspunt zie dat ik bekend ben met de sentimenten die leven bij deze clubs. Dan voel je een wedstrijd als deze alleen maar beter aan."

Lees ook: Go Ahead Eagles 'schaamt zich diep' en veroordeelt eigen supporters