Opvallend gerucht: oude Premier League-bekende wil Wenger binnenhalen

Opvallend gerucht: oude Premier League-bekende wil Wenger binnenhalen

05-03-2018 10:47
10

Arsène Wenger gaat binnenkort mogelijk een bijzonder verrassende transfer maken. Boulevardkrant The Daily Star meldt dat Everton de 68-jarige Arsenal-manager als de ideale opvolger van Sam Allardyce beschouwt.

De voormalig bondscoach van Engeland nam eind november het stokje op Goodison Park over van Ronald Koeman. Big Sam leidde Everton uit de degradatiezone, maar moest zaterdagmiddag tegen Burnley alweer zijn zesde uitnederlaag op rij slikken. The Daily Star oppert dat het niet waarschijnlijk is dat Allardyce zijn tot 2019 doorlopende contract uitdient. Wenger zou in dat geval zijn opvolger kunnen worden.

Le Professeur staat al sinds 1996 aan het roer bij Arsenal, maar staat de laatste jaren onder stevige druk. In het Emirates Stadium zijn steeds meer spandoeken te zien met de tekst 'Wenger Out'. Everton-aandeelhouder Farshad Moshiri is wél onder de indruk van de ervaren Fransman en wil naar verluidt toeslaan wanneer Wenger daadwerkelijk ontslagen wordt. Moshiri en Wenger kennen elkaar nog van de tijd dat de Iraniër nog aandelen had bij Arsenal.