Als je daarvoor wegloopt, ben je niet geschikt als trainer van Excelsior

"Als je daarvoor wegloopt, ben je niet geschikt als trainer van Excelsior"

05-03-2018 19:40
13

Mitchell van der Gaag heeft Excelsior medegedeeld dat hij na dit seizoen afscheid neemt. De clubleiding moet daardoor op zoek naar een opvolger en algemeen directeur Ferry de Haan ziet daarin een uitdaging. In gesprek met FOX Sports zegt hij de lat hoog te leggen.

Van der Gaag is bezig aan zijn tweede seizoen in Kralingen. Vorig jaar eindigde Excelsior onder zijn leiding als twaalfde en ook dit seizoen zijn de prestaties uitstekend. Het zal voor de nieuwe trainer niet eenvoudig worden die prestaties te evenaren, realiseert ook De Haan zich. "Ik denk dat wij altijd heel reëel zullen zijn in de ambities die we hebben, maar we zijn wel in de gelukkige omstandigheden dat we de doelstellingen steeds ietsje hoger kunnen leggen."

Wedden

Meer odds

De Haan vindt dat kandidaat-trainers niet bang moeten zijn voor de vergelijking met Van der Gaag, hoewel hij inziet dat diens resultaten moeilijk te evenaren zijn. "Als je daarvoor wegloopt, dan ben je niet geschikt als trainer van Excelsior op dit moment. Het moet een uitdaging zijn."