Dringend beroep op Van der Sar: 'Ik heb er veel moeite mee als hij aanblijft'

Dringend beroep op Van der Sar: 'Ik heb er veel moeite mee als hij aanblijft'

06-03-2018 06:50
73

Edwin van der Sar moet opstappen als algemeen directeur van Ajax. Dat stelt Arie van Os (80), die tussen 1989 en 2001 penningmeester was van de Amsterdamse club.

"Als hij weer aanblijft, zou ik daar heel veel moeite mee hebben. Hij moet gewoon de eer aan zichzelf houden. Ik verwacht ook dat hij dat doet, want dat heeft hij zelf aangegeven. De titel is verspeeld en er is geen progressie", zegt het erelid in De Telegraaf. "Twee jaar geleden zei Edwin dat hij ook zou stoppen als toenmalig algemeen directeur Michael Kinsbergen weg moest. Als ik in de rvc had gezeten, was het: adios amigo. Maar wie bleef er zitten? En wat is er sindsdien gepresteerd?"

"Ajax heeft de Europa League-finale gehaald, maar die heeft de bestuurlijke ellende verbloemd", vervolgt Van Os. "En de directie liep de polonaise, omdat er een goede hoofdsponsor was binnengehaald, maar daar gaat het in een voetbalbedrijf niet om. Net zomin als voor een dikke bankrekening zorgen, dat kan mijn tante ook. Talenten uit de Ajax-opleiding zijn duur te verkopen en als je onvoldoende kwaliteit terugkoopt, wordt die berg geld vanzelf groter."

Van Os geeft ook directeur spelersbeleid Marc Overmars advies. "Als ik hem was, zou ik ook eens goed achter mijn oren krabben of ik de juiste persoon op de juiste plaats was. Als hij blijft zitten, kan ik daar wel mee leven, maar bij Edwin zeker niet."