Opmerkelijke transfer verbaast ook Hazard: 'Een beetje bizar'

Opmerkelijke transfer verbaast ook Hazard: 'Een beetje bizar'

06-03-2018 16:35
18

Eden Hazard heeft zich uitgelaten over de opmerkelijke transfer van Yannick Carrasco van Atlético Madrid naar Dalian Yifang, waar hij debuteerde met een 8-0 nederlaag. De Chelsea-ster stond even raar te kijken.

"Ik kan niet in het hoofd van Yannick kijken", aldus Hazard tegen Sportwereld. "Zijn keuze voor China is een beetje bizar, maar hij zal er zijn redenen voor hebben. Ik denk dat hij wilde vertrekken uit Atlético en misschien maar één oplossing had."

Volgens Hazard heeft zijn nieuwe club ook een voordeel ten opzichte van Atlético Madrid. "Je kan het ook zo bekijken: als hij bij ­Atlético was gebleven, had hij misschien niet meer gespeeld. Nu gaat hij op zijn minst spelen. Het is beter te spelen in China dan niet te spelen in Spanje."

Hazard vreest niet dat Carrasco zijn kansen op WK-deelname heeft vergooid. "We kennen Yannicks niveau in de nationale ploeg. Het WK komt er al aan over drie maanden en op drie maanden zal Yannick zijn niveau niet verloren hebben. Bij Axel (Witsel, red.) was het ook zo. Bij de nationale ploeg heeft hij de kans op hoog niveau te trainen en is hij altijd top, altijd honderd procent. Ik maak me geen zorgen in Yannick. Iedereen kent zijn kwaliteiten."