Eredivisie-bekende maakt grote indruk in Engeland: 'Zoemde vooral zijn naam rond'

Eredivisie-bekende maakt grote indruk in Engeland: 'Zoemde vooral zijn naam rond'

Gepubliceerd: woensdag 7 maart 2018 om 09:57wo 07-03-2018 om 09:57

Moussa Dembélé krijgt steeds meer waardering en wordt door kenners de laatste jaren bij de beste spelers ter wereld gerekend. Martin Jol, oud-coach van Tottenham Hotspur, is diep onder de indruk van wat de oud-speler van AZ en Willem II laat zien.

"Hij speelt enorm op kracht, en dat al dertien jaar", zegt Jol, die met Dembélé samenwerkte bij Fulham, in gesprek met de Volkskrant. "Soms dacht ik: nu moet ik hem rust geven, maar het zweet brak me uit om een wedstrijd zonder hem te beginnen. Hij was mijn beste speler." Onder Jol ging Dembélé gecontroleerder spelen. "De druk om te scoren wilde ik bij hem wegnemen. In Engeland moet een spits scoren en een nummer 10 eigenlijk ook."

"Het stomme is: op de training ramde hij achteloos ballen van heel ver in de kruising", vervolgt Jol. "Op het middenveld was hij degene met de ideeën, het loopvermogen, maar ook de beste balveroveraar. Na elke wedstrijd tegen een topclub zoemde vooral zijn naam rond. Er is bijna geen middenvelder die zo makkelijk kan en durft te passeren op dat niveau. Misschien Pogba en Vidal, maar Mous kan het beter. Heel bijzonder: hij haalt de bal net zo makkelijk met rechts als links terug en duwt de stevigste tegenstanders als vliegen van zich af."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws