Koeman verrast en selecteert 33 spelers: Til, Vormer en Weghorst uitgenodigd

Koeman verrast en selecteert 33 spelers: Til, Vormer en Weghorst uitgenodigd

07-03-2018 12:04
267

Bondscoach Ronald Koeman heeft 33 spelers opgenomen in zijn eerste Oranje-selectie voor de oefenduels met Portugal en Engeland. De meest verrassende namen zijn die van Ruud Vormer, Hans Hateboer, Guus Til, Justin Kluivert, Wout Weghorst, Steven Bergwijn en Marco Bizot.

Koeman heeft veel spelers geselecteerd die doorgaans uitkomen voor Jong Oranje, waaronder Bergwijn, Til, en Kluivert. Koploper PSV levert naast Bergwijn ook Luuk de Jong en Jeroen Zoet af. Van Ajax selecteert Koeman Donny van de Beek, Matthijs de Ligt en Kluivert. Joël Veltman zit er niet bij. De Ajax-aanvoerder was onder de voorgangers van Koeman altijd verzekerd van een plek in de selectie. Giovanni van Bronckhorst moet met Tonny Vilhena en Steven Berghuis twee Feyenoorders afstaan.

Zoals bekend zit Wesley Sneijder er niet meer bij. Hij kondigde vorige week zijn afscheid aan als international van het Nederlands elftal. Koeman sprak onlangs met Arjen Robben, maar een rentree van de aanvaller van Bayern München zit er (nog) niet in.

De definitieve Oranje-selectie wordt op vrijdag 16 maart bekendgemaakt. Oranje oefent onder Koeman voor het eerst op 23 maart. Dan is Engeland te gast in de Amsterdam Arena. Drie dagen later is Portugal de tegenstander in Genève.