'Ex-Heerenveen-speler moet voor vijftiende keer voorkomen en krijgt celstraf'

'Ex-Heerenveen-speler moet voor vijftiende keer voorkomen en krijgt celstraf'

07-03-2018 16:13
31

De politierechter van Brugge heeft voormalig sc Heerenveen-speler Yassine El Ghanassy veroordeeld tot een celstraf van zes maanden. Na liefst vijftien snelheidsovertredingen was de maat vol voor de rechtbank, meldt VTM Nieuws.

El Ghanassy diende zich bij AA Gent aan als een groot talent en debuteerde in 2011 bij de Rode Duivels. Het zou slechts bij twee interlands blijven, want daarna ging het bergafwaarts met de carrière van de aanvaller. In het seizoen 2012/'13 speelde hij voor sc Heerenveen, maar na een jaar vertrok hij uit Friesland. De inmiddels 27-jarige Belg staat momenteel onder contract bij Nantes.

El Ghanassy maakte zich ondertussen buiten het veld onmogelijk. In september 2016 werd de buitenspeler geflitst met een snelheid van liefst 105 kilometer per uur in de bebouwde kom. Hij kreeg een fikse boete en zijn Porsche werd in beslag genomen. El Ghanassy ging in beroep, kreeg zijn auto terug, maar weigerde de schikking te betalen, waardoor de zaak bij de rechter belandde.

De ex-international moest voor de vijftiende keer voorkomen, maar kwam niet opdagen. Dat kon de rechter niet waarderen. Naast een celstraf van zes maanden krijgt El Ghanassy een boete van 6150 euro en een rijverbod van twee jaar. Overigens is het nog niet helemaal zeker dat hij zijn celstraf moet uitzitten.