Sparta ver met beoogde technische man: 'Daar zijn we al laat mee'

Sparta ver met beoogde technische man: 'Daar zijn we al laat mee'

07-03-2018 17:13
2

Henk van Stee moet de nieuwe technische man van Sparta worden. Algemeen directeur Manfred Laros vertelt in een vergevorderd stadium te zijn met Van Stee, die op dit moment de enige kandidaat is.

"We zijn van mening dat als we in gesprek gaan voor deze functie, dat we dat met één persoon doen. Op dit moment is dat Henk", laat Laros weten aan FOX Sports. "We vinden het van belang dat hij de club kent, de cultuur kent. Hij heeft een bepaald netwerk en een drive."

Sparta en Van Stee spreken momenteel over de 'inhoud'. "De taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden. Daar verwacht ik op korte termijn uit te komen en dan gaan we de laatste fase van de gesprekken in. Dat is meestal de financiën. Het ideaalplaatje is dat hij zo snel mogelijk begint. We willen onze focus leggen op volgend seizoen. We vinden dat we daar al laat mee zijn."

Een van de eerste taken van Van Stee moet de aanstelling van een nieuwe trainer worden. Huidig assistent Fred Grim lijkt de belangrijkste kandidaat om Dick Advocaat op te volgen. Volgens Laros is Sparta nog wel in gesprek met Leo Beenhakker om langer aan de club verbonden te blijven. Diens rol kan volgens de directeur naast die van Van Stee bestaan.

Lees ookEinde bij Sparta in zicht: "Waarschijnlijk blijf ik tot het einde van dit seizoen"