Swart: Alle verslaggevers vinden het heerlijk dat Ajax eens niet kampioen wordt

Swart: "Alle verslaggevers vinden het heerlijk dat Ajax eens niet kampioen wordt"

08-03-2018 21:51
161

Ajax heeft het aan zichzelf te danken dat het dit seizoen niet kampioen gaat worden. Dat zegt Sjaak Swart in gesprek met Harry Vermeegen.

"Ajax heeft het laten liggen. En dan kan iedereen lekker mopperen", zegt Swart. "Ik begrijp dat ook wel, Ajax is natuurlijk de topploeg. Alle verslaggevers vinden het heerlijk om een keer te zin dat Ajax een keer niet kampioen wordt, dat een ander kampioen wordt. Maar nu wordt de schuld gegeven aan Van der Sar en de trainer, ik vind het allemaal flauwekul. De schuldigen in de laatste drie wedstrijden zijn de spelers, ze hebben het zelf gedaan. Als je in drie wedstrijden dertien tot vijftien goals moet maken en je maakt ze niet, dan kun je moeilijk zeggen dat de trainer of de directeur schuldig is."

"De spelers zijn fout. Als we die drie wedstrijden gewonnen hadden, weet je wat al die verslaggevers dan gezegd hadden? 'Wat geweldig dat Ajax, goh wat spelen ze goed zeg. Ze staan maar vijf punten achter, dat halen ze wel in.' Zo gaat het toch in voetbal. Altijd dat gezeur erna, ik word er helemaal gek van", aldus Swart, die dit de uitgelezen kans vond voor Ajax om kampioen te worden. "Omdat er geen een ploeg op dit moment goed speelt. Ook PSV niet. Al die poespas over dat ze een team zijn. Nou, ik heb ze zien spelen, ze hadden vijf, zes wedstrijden zo kunnen verliezen. PSV is helemaal niet geweldig."