Uithaal naar Ajax: 'Arrogantie tonen, continu zeggen dat ze de beste zijn'

Uithaal naar Ajax: 'Arrogantie tonen, continu zeggen dat ze de beste zijn'

08-03-2018 22:10
101

Zeljko Petrovic heeft geen hoge pet op van Ajax. De clubloze trainer vindt dat de Amsterdammers teveel praatjes hebben. Petrovic is van mening dat Ajax verplicht is meer te laten zien op het veld.

"In Amsterdam denken ze al jarenlang dat zij het voetbal hebben uitgevonden, maar ze moeten wel naar de statistieken kijken. Hoe vaak is PSV de laatste jaren kampioen geworden?", vraagt Petrovic zich af voor de camera van Betweters.

De landstitel lijkt uit zicht voor Ajax, maar dat wil niet zeggen dat de club de competitie kan laten lopen. Zondag móet er gewonnen worden van sc Heerenveen, zegt Petrovic. "Dat maakt zeker uit. Als je 50.000 mensen op de tribune hebt zitten, in allerlei opzichten arrogantie toont, continu zegt dat je de beste bent, dat je het voetbal hebt uitgevonden, dat je de beste talenten en spelers hebt, dan moet je dat wel aan de seizoenskaarthouders gaan laten zien."

Tot slot waagt Petrovic zich aan een voorspelling. "Ik hoop dat Heerenveen wint, maar ik denk dat Ajax er overheen gaat denderen." Ajax staat momenteel tweede in de Eredivisie, met een achterstand van tien punten op PSV.