'PSV overweegt derde poging en meldt zich mogelijk opnieuw in Amsterdam'

'PSV overweegt derde poging en meldt zich mogelijk opnieuw in Amsterdam'

09-03-2018 06:53
198

De kans bestaat dat PSV komende zomer een nieuwe poging waagt voor Nick Viergever. De 28-jarige Ajacied loopt na deze zomer uit zijn contract en kost de koploper van de Eredivisie dan niets.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad. PSV wilde Viergever afgelopen winter ook al naar Eindhoven halen, maar dat mislukte. De club deed vier jaar geleden eveneens een poging voor de linkspoot, die AZ toen verliet voor Ajax. Na vier jaar lijken Ajax en Viergever afscheid van elkaar te nemen. Het contract van de verdediger loopt af en alles wijst erop dat er niet verlengd gaat worden.

PSV hoopt nu toe te slaan. De Eindhovenaren zijn al langer op zoek naar een verdediger en Viergever is nooit van het lijstje van technisch manager Marcel Brands verdwenen. De kans bestaat echter ook dat PSV de strijd verliest van een buitenlandse club. Afgelopen winterstop wilde een Bundesliga-club aan de haal gaan met Viergever en het ED meldt nu dat het om Werder Bremen ging. Ajax wilde hem echter niet laten gaan.

PSV verwacht dat er na dit seizoen defensieve mutaties plaats zullen gaan vinden en hoopt met de komst van Viergever in te spelen op een transfer. Viergever is met name interessant vanwege zijn veelzijdigheid. Hij kan in het centrum uit de voeten, maar ook als linksback. Viergevers zaakwaarnemer wil niet reageren en ook de Ajacied houdt zijn kaken stijf op elkaar. Naast Viergever heeft de club ook andere opties.