'Frenkie is gewoon een gekochte speler, Johnsen bij Ajax en Rosario bij PSV ook'

'Frenkie is gewoon een gekochte speler, Johnsen bij Ajax en Rosario bij PSV ook'

09-03-2018 10:59
76

Jong FC Utrecht wil een serieuzere rol spelen in de Jupiler League, maar heeft niet de financiële mogelijkheden die Jong Ajax en Jong PSV wel hebben. Dat ziet trainer Robin Pronk.

"Wij hebben niet de mogelijkheden die andere beloftenploegen wel hebben, omdat we een veel lager budget hebben. Procentueel gezien gaat er best veel naar de beloften, maar in absolute zin blijven we achter", vertelt de trainer van Jong FC Utrecht, dat laatste staat in de Jupiler League, aan Voetbal International.

"Wij kopen geen spelers in de jeugd, zoals dat bij Ajax en PSV wel gebeurt. Frenkie de Jong is gewoon een gekochte speler, Dennis Johnsen bij Ajax en Pablo Rosario bij PSV bijvoorbeeld ook."

Pronk merkt dat er wel stappen worden gezet in Utrecht. "De faciliteiten worden steeds beter, zoals een nieuwe gym en een eigen spelershome. Een eigen thuishaven zou ook mooi zijn. Daar zijn terecht licentie-eisen voor, het is gewoon profvoetbal tenslotte. Zoals PSV op De Herdgang, Ajax op De Toekomst en AZ in Wijdewormer, dat zou voor ons ook ideaal zijn."