Kopzorgen FC Twente vergroot na nederlaag in derby tegen Heracles

Kopzorgen FC Twente vergroot na nederlaag in derby tegen Heracles

09-03-2018 21:51
67

Dankzij vijf dramatische minuten zijn de degradatiezorgen van FC Twente vergroot. Na eerst de voorsprong gepakt te hebben in de derby tegen Heracles Almelo, gaf de ploeg van Gert-Jan Verbeek de punten in luttele minuten weg.

In de eerste helft waren er nog amper serieuze kansen te noteren. Heracles was de sterkere ploeg in het eigen Polman-stadion. Maar buiten een gevaarlijke voorzet van Jamiro Monteiro, verontrustte de thuisploeg Twente-keeper Joel Drommel niet.

Na rust veranderde dit allemaal. De rode Tukkers sloegen als eerste toe. Adnane Tighadouini rondde in de 50ste minuut knap af op aangeven van Danny Holla. Lang kon de Enschedese ploeg niet genieten van haar voorsprong, want zeven minuten later stond het alweer gelijk.

Heracles Almelo kwam via Kristoffer Peterson terug op gelijke hoogte na knap werk van Brandley Kuwas. Even later werkte Adam Maher de bal in eigen goal, toen hij tevergeefs een kopbal Robin Pröpper probeerde weg te koppen.

Door de nederlaag blijft FC Twente hangen op de zeventiende plaats. Roda JC kan dit weekend de rode lantaarn overdragen met een overwinning op Sparta. Heracles blijft met de drie punten nog steeds in de running voor een plek in de play-offs. De ploeg van John Stegeman staat nu op de negende plek.