NAC pakt na Feyenoord ook ADO na korte staking van Makkelie

10-03-2018 20:29
93

ADO Den Haag heeft thuis tegen NAC Breda de tweede nederlaag op rij geleden. De ploeg van Alfons Groenendijk verloor thuis met 0-2 van de promovendus.

ADO had in de openingsfase de beste kansen, maar het was NAC dat na een kwartier spelen de leiding nam van Mounir El Allouchi. De middenvelder schoot vanaf de rand van het strafschopgebied mooi binnen: 0-1. De problemen van ADO werden na 35 minuten spelen groter. Wilfried Kanon haalde de doorgebroken Sadiq Umar in het strafschopgebied neer en de daaropvolgende penalty werd benut door Thierry Ambrose.

De fans van ADO waren niet blij met de gegeven strafschop van Danny Makkelie en keerden zich tegen de scheidsrechter. Dat leidde vroeg in de tweede helft tot een onderbreking van de wedstrijd. De fans van de thuisploeg werden gewaarschuwd en bij meer spreekkoren zou de wedstrijd worden gestaakt.

In de slotfase was ADO dicht bij de aansluitingstreffer, maar de club had vooral pech. Een inzet van Donny Gorter kon net niet over de lijn worden gewerkt en vlak voor tijd schoot Abdenasser El Khayati op de paal. In de blessuretijd werd er niet meer gescoord. NAC wint voor de tweede keer op rij en zet een grote stap richting lijfsbehoud en ADO had op een punt van nummer zeven PEC Zwolle kunnen komen.