Excelsior verslaat VVV en wint voor achtste keer op vreemde bodem

10-03-2018 21:50
15

Excelsior heeft voor de achtste keer dit seizoen een uitwedstrijd gewonnen. In De Koel waren de Kralingers met 2-3 te sterk voor VVV-Venlo.

Hoewel VVV de meeste aanspraak leek te maken op de openingstreffer, was het Excelsior dat daadwerkelijk 0-1 kwam. AZ-huurling Levi Garcia maakte hem, na voorbereidend werk van Luigi Bruins en Ali Messaoud. Vier minuten later stond het alweer gelijk vanwege een eigen goal van Jurgen Mattheij.

VVV ging in de tweede helft weer vol op de aanval, maar grote kansen leverde dat niet op. Na zestig minuten spelen kwam Excelsior weer op voorsprong door Hichaim Faik, die van afstand uithaalde: 1-2. Nadat VVV-trainer Maurice Steijn aanvallend wisselde, incasseerde de promovendus ook de 1-3 van Mike van Duinen. Lennart Thy maakte er nog 2-3 van, maar verder kwam VVV niet meer.

VVV had bij winst over sc Heerenveen kunnen klimmen. Excelsior staat nu gedeeld tiende met de club uit Friesland en heeft 35 punten. Beide ploegen lijken zich niet meer druk te hoeven maken om degradatie.