Je zit te genieten en kijkt elkaar aan, zo van: hoe is dit in godsnaam mogelijk?

"Je zit te genieten en kijkt elkaar aan, zo van: hoe is dit in godsnaam mogelijk?"

11-03-2018 07:08
18

Reinier Robbemond beleefde zaterdag een onvergetelijk debuut als hoofdtrainer van Willem II. Na het vertrek van Erwin van de Looi vernederden de Tilburgers Eredivisie-koploper PSV met 5-0.

"Het is een bizarre avond. Zeker als je de relatie legt met wat er deze week gebeurd is", zegt Robbemond tegen de NOS. "In het begin van de week zit je met een kater en teleurstelling. Erwin en zijn vrouw wensten ons als eerste voor de wedstrijd succes. Als het dan zo'n avond wordt, is het uiteraard genieten."

Robbemond denkt niet dat enorme stunt het gevolg is van het vertrek van Van de Looi. "Dat is veel te makkelijk. Het plan hebben we begin deze week gemaakt en daar was Erwin ook deelgenoot van, dus bij deze kan Erwin hier gewoon in meedelen. De supporters voelen het uiteraard wel zo. Wij weten wel beter. Het team heeft fantastisch gereageerd en de sfeer in het stadion was top. Maar het besluit van Erwin is nog steeds een teleurstelling voor mij."

Hoewel de 46-jarige interim-trainer nuchter blijft, wist ook hij niet wat hij zag tijdens de wedstrijd. "Als je dit van tevoren had gezegd, was je voor gek verklaard. Iedereen bleef strijden tot de laatste seconde. Je zit te genieten op de bank en kijkt elkaar aan, zo van: hoe is dit in godsnaam mogelijk?"