De Boer: 'Jammer dat Mourinho zijn manager is, dat is het voordeel van Ajax'

De Boer: 'Jammer dat Mourinho zijn manager is, dat is het voordeel van Ajax'

11-03-2018 07:30
18

Frank de Boer vindt het jammer dat Marcus Rashford niet meer speeltijd krijgt bij Manchester United. De aanvaller was zaterdag met twee goals de grote man in de Premier League-topper tegen Liverpool (2-1).

"Het is jammer dat Mourinho zijn manager is", zegt De Boer bij BT Sport. "Het is een Engelse speler, je wilt hem speeltijd geven en dan mag hij fouten maken. Maar Mourinho is niet zo. Hij wil resultaat. Als je een of twee wedstrijden niet goed speelt, sta je er naast. Rashford is heel jong, twintig, en heeft wedstrijden nodig. Hij is zo getalenteerd, je wilt hem elke week zien."

Wedden

Meer odds

Rashford kwam dit seizoen 27 keer in actie in de Premier League, maar stond slechts veertien keer in de basis. De Boer ziet dat de concurrentie fors is. "Dat ze Alexis Sanchéz hebben gekocht, is niet goed voor zijn ontwikkeling. Je hebt Lukaku, Sanchéz, Mata, Lingard, Martial..."

De Boer ziet een belangrijk verschil met Ajax, waar talenten wel de kans krijgen. "Dat is het voordeel van Ajax, waar ze dertig, veertig wedstrijden spelen. Natuurlijk zijn de clubs niet te vergelijken, maar het is de lifeline van Ajax."