Ten Hag neemt verrassend Ajax-besluit: Hij is er natuurlijk niet gelukkig mee

Ten Hag neemt verrassend Ajax-besluit: "Hij is er natuurlijk niet gelukkig mee"

11-03-2018 14:36
19

Joël Veltman is niet gelukkig met de beslissing van Erik ten Hag om hem te passeren voor de competitiewedstrijd tegen sc Heerenveen. De Ajax-aanvoerder is zijn plek kwijt aan Rasmus Kristensen.

"De laatste twee wedstrijden hebben we geen goede resultaten geboekt", legt Ten Hag uit aan FOX Sports. "We willen een andere dynamiek, andere beleving en moeten de eisen omhoog schroeven. Met Rasmus willen we iets meer initiatief nemen op de rechterflank.

De Ajax-trainer erkent dat Veltman als Ajax-aanvoerder net wat meer krediet had. "Maar we kunnen onze ogen niet sluiten voor hetgeen de afgelopen twee weken is gebeurd. Dat zijn resultaten die niet passen bij Ajax. Dan moet een aanvoerder het voortouw nemen."

"Dit hoeft natuurlijk geen definitieve keuze te zijn", voegt Ten Hag eraan toe. "Joël is een zeer gewaardeerde speler binnen de selectie, heeft zijn sporen al meer dan verdiend. Een uitstekende speler voor Ajax, maar vandaag speelt een ander."

Ten Hag heeft een gesprek gehad met Veltman. "Het is heel vervelend, maar we moeten keuzes maken. Hoe hij reageerde? Hij is er natuurlijk niet gelukkig mee, maar het zou slecht zijn als hij dat wel zou zijn. Hij is een speler die weet hoe het werkt in het voetbal."