'Het was voor ons beter geweest als Frank de Boer dat eerder had gedaan'

'Het was voor ons beter geweest als Frank de Boer dat eerder had gedaan'

11-03-2018 15:26
5

Patrick van Aanholt vindt dat Frank de Boer meer tijd had moeten krijgen bij Crystal Palace. De 47-jarige oefenmeester werd al na een paar Premier League-wedstrijden opzij gezet.

"Ik vind dat hij misschien meer tijd had kunnen krijgen, misschien wel moeten krijgen", zegt Van Aanholt, linksback van Palace, tegen Ziggo Sport. "Hij haalde niet echt resultaten. Nul punten uit zeven wedstrijden en nul keer gescoord. Daarna veranderden we van systeem. Het was voor ons beter geweest als hij dat eerder had gedaan."

"In de voetballerij is het moeilijk, vooral in de Premier League. Het gaat om resultaten. Het is een big business. Als je geen resultaten haalt, kun je verwachten dat je ontslagen wordt."

Van Aanholt spreekt ook over zijn tijd bij Vitesse, die hij in het begin niet als positief ervaarde. "Het eerste half jaar bij Vitesse was echt klote, onder Van den Brom. Ik heb een handjevol wedstrijden gespeeld. Na het seizoen was ik er klaar mee. Ik ging op vakantie met m'n vrouw."

"Ik dacht dat geen enkele club me meer wilde hebben. Ik overwoog om te stoppen met voetballen. Toen belde Fred Rutten mij met de vraag of ik nog een jaartje bij Vitesse wilde blijven. Daar ben ik hem echt heel dankbaar voor. Hij heeft me heel erg geholpen in m'n carrière."