Younes weigert Ajax-invalbeurt: 'Ik ben de baas en vind dat hij erin moet'

Younes weigert Ajax-invalbeurt: 'Ik ben de baas en vind dat hij erin moet'

11-03-2018 17:03
91

Erik ten Hag gunde Amin Younes vlak voor tijd een invalbeurt tegen sc Heerenveen, maar de Duitser weigerde om in te vallen. De Ajax-trainer is daar niet blij mee en gaat dat snel bespreken met de aanvaller.

"Younes wilde ik belonen voor zijn goede invalbeurt en zijn werk op de training, maar het was vlak voor tijd en hij vond het niet noodzakelijk om in te vallen", zegt Ten Hag tegen FOX Sports. "Dat is toch goed. Tuurlijk ben ik de baas, ik vind ook dat hij moet invallen. Ik zal het er wel even met hem over hebben. Ik vind dat hij erin moet als ik dat wil. Hij vond het niet noodzakelijk, dus heb het zo maar gelaten."

Ten Hag vindt het jammer dat Ajax Heerenveen zo lang in leven gelaten heeft. "Dat is een smetje op deze ruime overwinning. Na de 1-0 kwam zo snel de 1-1. Totaal onnodig. De linies lagen te ver uit elkaar. Een schitterende goal, maar hij mag nooit vallen. Voetbal is een spel van fouten, maar Ajax mag zo'n fout niet maken."

"Daarna werd het onrustig. Dat snap ik, want het is een jonge ploeg. Ik kan me voorstellen dat er zo wordt gereageerd. Onzekerheid? Daar leek het wel op. Ik vond het goed hoe we het oppakten."