VP's Elftal van de Week: Willem II hofleverancier en sterk trio van Ajax

VP's Elftal van de Week: Willem II hofleverancier en sterk trio van Ajax

12-03-2018 10:00
45

Willem II verraste in speelronde 27 van de Eredivisie vriend en vijand door koploper PSV met liefst 5-0 te verslaan. De Tilburgers zijn dan ook hofleverancier voor VP's Elftal van de Week. Ajax doet het ook goed, met drie spelers.

Nigel Bertrams (NAC Breda)
Weer helemaal terug na zijn megaschorsing van voor de winterstop. Bertrams is niet de beste keeper van de Eredivisie, maar hield tegen ADO Den Haag de nul en verdient een dikke pluim.

Nicolás Tagliafico (Ajax)
Ajax is nieuws in Argentinië, want Tagliafico maakte zijn eerste doelpunt in Amsterdam. De linksback ontpopt zich als een topaankoop voor Ajax en heeft goede papieren voor een plek in de Argentijnse WK-ploeg.

Matthijs de Ligt (Ajax)
Omdat Joël Veltman gepasseerd werd door trainer Erik ten Hag, droeg De Ligt voor het eerst in zijn prille carrière de aanvoerdersband. Dat deed de achttienjarige verdediger met verve. Bekroonde zijn wedstrijd met een doelpunt.

Fernando Lewis (Willem II)
Willem II heeft een TGV aan de rechterkant van de verdediging. Lewis, opgeleid als een buitenspeler, blééf maar gaan en daar had PSV geen antwoord op.

Elmo Lieftink (Willem II)
Geen speler die wekelijks het verschil maakt, maar tegen PSV stond Lieftink volledig in zijn kracht. Veroverde de ene na de andere bal en was zowel verdedigend als aanvallend geweldig op dreef.

Yassin Ayoub (FC Utrecht)
In De Kuip mogen ze volgend seizoen wat verwachten Ayoub. De toekomstige Feyenoorder had met twee goals en een assist een groot aandeel in de declassering van Vitesse door FC Utrecht.

Ben Rienstra (Willem II)
Het was een woelige week in Tilburg, na het ontslag van Erwin van de Looi onder druk van de eigen supporters. Rienstra speelde tegen PSV echter alle frustraties van zich af: twee doelpunten en een 5-0 overwinning.

Manu Garcia (NAC Breda)
Eén pass met buitenkantje rechts was voldoende om de harten van menig voetbalfan weer sneller te laten kloppen. Garcia heeft zó ontzettend veel kwaliteiten, al is hij waarschijnlijk te licht voor Manchester City.

Hakim Ziyech (Ajax)
In de gewonnen competitiewedstrijd tegen Heerenveen speelde Ziyech weer als de Ziyech zoals de Ajax-fans hem kennen van de Peter Bosz-periode. De absolute aanjager van Ajax gaf drie prachtige (voor)assists.

Mike van Duinen (Excelsior)
Het gaat lekker met Van Duinen de laatste weken. Stond tot medio februari op drie competitiedoelpunten, maar heeft dat aantal in de afgelopen vier wedstrijden van Excelsior verdubbeld. Volgende week is hij geschorst.

Fran Sol (Willem II)
Het bewijs is weer geleverd: Sol is een topspits voor de maatstaven van Willem II. Scoorde tegen PSV drie keer, waarvan twee penalty's. Met dertien goals is de Spanjaard gedeeld topscorer van de Eredivisie.