Ten Hag: Je ziet hoe belangrijk hij is. We moeten het ook zonder hem kunnen

Ten Hag: "Je ziet hoe belangrijk hij is. We moeten het ook zonder hem kunnen"

11-03-2018 20:10
31

Erik ten Hag maakt zich geen zorgen om Klaas-Jan Huntelaar. De Ajax-spits had tegen sc Heerenveen het vizier niet op scherp staan en had zeker drie keer kunnen scoren.

"We hebben in ieder geval genoeg kansen gecreerd, ook voor hem", relativeert Ten Hag tegenover FOX Sports. "Hij weet ook dat hij beter kan. Hij heeft drie weken (blessure, red.) niet gespeeld, misschien dat het daaraan ligt. Je ziet hoe belangrijk hij is. We moeten het ook zonder hem kunnen. We moeten kansen creëren, dat moet beter. Hij heeft ongelooflijk veel goals gemaakt, dus waarom zou hij twijfelen? Dat hoeft hij niet te doen. Volgende week gaan die gewoon weer binnen."

Ten Hag zag dat het tegen Heerenveen voor de rust niet lekker liep. In de rust liet hij Hakim Ziyech en Donny van de Beek van positie wisselen. "In de rust heb ik het omgezet. Hakim vanuit rechts en Donny vanuit links. Dat was tegen deze tegenstander de sleutel naar succes. Ze hebben daar vrijheid in. Ik zei dat we de meeste kans zouden hebben als Hakim rechts en Donny links zou spelen."