City, United en Chelsea bekijken toptalent in Arena: Tuurlijk is dat bijzonder

City, United en Chelsea bekijken toptalent in Arena: "Tuurlijk is dat bijzonder"

11-03-2018 21:30
18

Tijdens Ajax - sc Heerenveen (4-1) zouden volgens The Sun scouts van Manchester City, Manchester United én Chelsea op de tribune hebben gezeten. Niet om een speler van Ajax te bekijken, maar om Heerenveen-toptalent Kik Pierie aan het werk te zien. De jongeling is gevleid door dat bericht. 

Emile van de Sande
AMSTERDAM

"Oké!", zegt een zichtbaar verraste Pierie tegen VoetbalPrimeur. "Leuk dat ze er waren. Tuurlijk is dat bijzonder, maar eerlijk gezegd ben ik daar nu niet mee bezig." De zeventienjarige verdediger van de Friezen zegt ambitieus te zijn, maar niet naar een club te willen vertrekken waar hij waarschijnlijk op de bank zal belanden.

PEC-talent Philippe Sandler gaat de overstap maken naar Manchester City en zal daar vermoedelijk weinig speeltijd krijgen in zijn eerste seizoenen. "Sandler maakt een prachtige stap naar City, maar de kans dat hij daar in het eerste gaat spelen is kleiner dan zijn kans op speeltijd bij bijvoorbeeld de top-drie. Ik wil graag bij een club spelen waar ik ook daadwerkelijk aan spelen toe kom. Als ik op de bank zit doe ik dat liever niet", aldus Pierie. 

Lees ook: 'Man United, Man City en Chelsea met scout op tribune tijdens Ajax - Heerenveen'