Positieve uitzondering bij Feyenoord: Hij was geregeld het pispaaltje

Positieve uitzondering bij Feyenoord: "Hij was geregeld het pispaaltje"

12-03-2018 07:16
9

Hoewel met 2-1 werd gewonnen van AZ, kon Feyenoord opnieuw geen potten breken. Slechts twee spelers van de Rotterdammers vielen De Telegraaf-rapporteur Jan Poortvliet in positieve zin op.

Kevin Diks speelde voor het eerst met vertrouwen, stelt de voormalig Oranje-international. "Vanaf het eerste fluitsignaal ging Diks volle bak en die overtuiging was terug te zien in zijn spel. Hij toonde drang naar voren en verdedigend stond hij goed." Poortvliet vindt het knap hoe de rechtsback zich manifesteerde. "Hij was geregeld het pispaaltje. Vandaag heeft hij echter alles gegeven."

Wedden

Meer odds

Ook Karim El Ahmadi liet volgens de rapporteur zien dat hij nog altijd een belangrijke schakel is in het elftal van trainer Giovanni van Bronckhorst. "Wanneer hij scherp en aanwezig is, vormt hij de motor van de ploeg. Karim pakt veel ballen af, geeft snel passes en weet de ploeg daarin mee te krijgen."

Verder is Feyenoord echter geen schim van de kampioensploeg van vorig jaar. "Ik ben ervan overtuigd dat het verschil met vorig seizoen hem zit in Dirk Kuyt. Niet omdat Dirk zo ontzettend goed was, maar hij hield wel iedereen scherp omdat hij per se kampioen wilde worden." Onder meer Jens Toornstra profiteerde van de concurrentiestrijd met Kuyt. "Nu vind ik dat Toornstra soms een beetje 'meehobbelt'."

Ook andere steunpilaren presteren beduidend minder. "Nicolai Jörgensen komt een stuk minder in het spel voor en ook Tonny Vilhena weet niet zijn oude niveau te halen", aldus Poortvliet, die zag dat smaakmaker Steven Berghuis 'uit de toon viel' tegen AZ.