Trainerszoektocht Heerenveen begonnen: 'Dan kom je alleen bij Guardiola uit'

Trainerszoektocht Heerenveen begonnen: 'Dan kom je alleen bij Guardiola uit'

13-03-2018 14:52
32

Nu het vertrek van Jurgen Streppel wereldkundig is gemaakt, kan sc Heerenveen openlijk op zoek gaan naar een nieuwe trainer. Technisch manager Gerry Hamstra laat aan Voetbal International weten dat er nog geen kandidaten zijn benaderd. 

"We hebben deze beslissing pas net genomen. We hebben nog met niemand gesproken", aldus Hamstra. Eerder op dag kondigde Heerenveen aan dat Streppel na twee seizoenen in het Abe Lenstra Stadion zal vertrekken. 

"Naar aanleiding van de gesprekken die we met Jurgen voerden hebben we besloten om voor na dit seizoen een andere trainer te zoeken. Er waren na die gesprekken twijfels bij de club en Jurgen had die twijfels zelf ook."

Aan Hamstra nu de taak om een nieuwe coach aan te stellen. "We hebben wensen, maar als je die allemaal op een rijtje zet loop je het risico dat je alleen bij Pep Guardiola uit kunt komen. We moeten dus prioriteiten stellen in die wensen. Het DNA van onze club is dat we willen opleiden, jong scouten, ontwikkelen en doorverkopen. De nieuwe trainer moet vooral bij dat beleid passen."

Lees ook: Heerenveen bevestigt Streppel-vertrek en komt met ander contractnieuws