'Besiktas-verdediger scheldt scheidsrechter uit en riskeert twee jaar celstraf'

'Besiktas-verdediger scheldt scheidsrechter uit en riskeert twee jaar celstraf'

Gepubliceerd: woensdag 14 maart 2018 om 07:33wo 14-03-2018 om 07:33

Besiktas-verdediger Caner Erkin zit diep in de problemen, melden diverse Turkse media. De linkspoot schold tijdens de wedstrijd tegen Instanbul Basaksehir een scheidsrechter uit en loopt naar verluidt het riscio om voor twee jaar in de gevangenis te belanden.

Het incident vond plaats op 23 oktober: Erkin kreeg in de slotfase van de Turkse topper een gele kaart van arbiter Mete Kalkavan en schold de leidsman vervolgens de huid vol. Volgens onder meer Anadolu Agency en Daily Sabah beschouwt de Turkse justitie het incident als een belediging van een 'official die verantwoordelijk is voor publieke veiligheid'. Het hof zou een celstraf tussen de één en twee jaar hebben geëist voor de 29-jarige verdediger.

Het nieuws heeft kwaad bloed gezet bij de supporters van Besiktas. De club zag sterspeler Ricardo Quaresma al voor vijf wedstrijden geschorst worden nadat hij zich had misdragen tijdens de kraker tegen Fenerbahçe. Volgens de Besiktas-fans is er sprake van gerichte acties tegen hun club, die zichzelf twee keer op rij tot landskampioen heeft gekroond.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws