Stevens: 'Over de contractverlenging van Molenaar is mij nooit iets gevraagd'

Stevens: 'Over de contractverlenging van Molenaar is mij nooit iets gevraagd'

14-03-2018 08:38
26

Huub Stevens staat nog altijd achter zijn beslissing om zijn grote liefde Roda JC de rug toe te keren. De oud-trainer was in Kerkrade actief als adviseur, maar de Eredivisie-hekkensluiter deed te weinig met zijn adviezen, vindt Stevens.

Roda-eigenaar Frits Schrouff, technisch directeur Harm van Veldhoven en algemeen directeur Wim Collard lieten weten verbaasd te zijn over het vertrek van Stevens. "Ik snap de commotie niet zo goed", reageert Stevens tegenover Voetbal International. "Ik heb mijn besluit in november of december al genomen. Ik heb dat destijds ook telefonisch kenbaar gemaakt bij Frits Schrouff en commissaris Hessel Meijer."

Stevens wil niet vertellen welke van zijn adviezen door Roda genegeerd zijn, maar laat duidelijk doorschemeren dat de club te veel vasthoudt aan investeerders zoals Aleksei Korotaev. "Het is vasthouden aan een strohalm. Over Roda en investeerders hoor ik namen en toestanden, dat ik denk: poeh, poeh. De een is nog niet voorbij of er wordt alweer met een ander gesproken." Daarnaast heeft hij veelzeggend commentaar over de contractverlenging van trainer Robert Molenaar. "Ook daarover heeft niemand mij iets gevraagd. Maar goed, ik had toen ook al te kennen gegeven dat ik geen advies meer wilde geven.

Lees ook: Stevens per direct weg bij Roda JC: "Nou, dan hoeft het voor mij niet meer"