Oud-aanvaller van Vitesse en Willem II (28) stopte abrupt: Het was mooi geweest

Oud-aanvaller van Vitesse en Willem II (28) stopte abrupt: "Het was mooi geweest"

14-03-2018 12:35
18

Vitesse, Willem II, FC Dordrecht, FC Oss en Notts County. Dat zijn de clubs op het CV van Genaro Snijders. De 28-jarige aanvaller besloot een halfjaar geleden om zijn profcarrière per direct te beëindigen. Nu is Snijders actief als accountmanager. 

"Ik kwam in februari vorig jaar zonder club te zitten na mijn vertrek bij Notts County. Ik ging iedere dag naar de sportschool om fit te blijven en heb zelfs nog een tijdje meegetraind bij Vitesse, maar dat waren rotmaanden. Dan zag ik allemaal gasten die ik ken van voetballen op tv, dat wilde ik ook weer", blikt Snijders terug in een interview met VICE Sports

"Ik kreeg wel aanbiedingen uit Thailand, Indonesië en Israël. Financieel gezien was dat interessant, maar mijn vrouw was net zwanger. Het was beter om in Nederland te blijven."

"Ik was al een paar jaar aan het nadenken over wat ik wilde na mijn leven als voetballer. Ik kreeg ook steeds meer het gevoel dat dit het juiste moment was om de switch te maken naar een normale baan. Ik had alles uit mijn voetbalcarrière gehaald, het was mooi geweest", vervolgt Snijders. "Toen deed zich ineens een kans voor. Het was dus nog niet zo dat ik actief op zoek was naar een baan, dit was zelfs mijn eerste sollicitatie ooit."