Nijland licht verrassende breuk toe: Dat was een reële dreiging

Nijland licht verrassende breuk toe: "Dat was een reële dreiging"

14-03-2018 13:23
13

Algemeen directeur van FC Groningen Hans Nijland heeft tekst en uitleg gegeven bij het besluit om in het najaar afscheid te nemen van Gerard Kemkers. De manager topsport en talentontwikkeling vertrekt na de officiële opening van het TopsportZorgCentrum.

Kemkers stelde een organisatiemodel voor waarbij het eerste elftal en de opleiding in twee verschillende takken verdeeld worden. Groningen is van mening dat dit onder één en dezelfde tak moet vallen. "Wij willen geen twee stromingen creëren en dat was een reële dreiging in een andere structuur", zegt Nijland via de officiële kanalen.

"Wij betreuren het zeer dat we het hierover niet met Gerard eens zijn geworden. Onze intentie was langer van zijn diensten gebruik te maken, maar wilden hiervoor niet onze organisatiestructuur op de schop gooien. Gerard levert ontzettend goed werk, is een op en top professional en wij zijn er van overtuigd dat hij snel weer een nieuwe uitdaging voor na zijn periode bij FC Groningen zal vinden", aldus Nijland.

Ook Kemkers reageert op zijn aanstaande vertrek. "We hebben intensief met elkaar gesproken en als je dan als volwassen professionals niet met elkaar op één lijn kunt komen, moet je een keuze maken. Voor mijn gevoel zou ik richting de toekomst te weinig inbreng hebben en dan moet je met elkaar tot de conclusie komen dat het voor beide partijen het beste is de samenwerking te beëindigen", aldus Kemkers.