Nederlandse keeperstrainer naar WK: Ben er twee keer geweest

Nederlandse keeperstrainer naar WK: "Ben er twee keer geweest"

14-03-2018 21:59
7

Frans Hoek kwam als doelman voor slechts één club uit, maar als keeperstrainer mocht hij al veel verschillende culturen opsnuiven. Komende zomer zal hij voor de tweede keer meegaan naar een WK. Dit maal met Saudi-Arabië, dat zich onder leiding van landgenoot Bert van Marwijk heeft gekwalificeerd.

Juan Antonio Pizzi, de opvolger van Van Marwijk bij Saudi-Arabië, polste Hoek voor de functie van keeperstrainer. Ze kennen elkaar al lang. "Pizzi is een oud-speler van mij bij Barcelona. Ik heb tussentijds niet regelmatig contact met hem gehad, maar hij kwam nu wel bovendrijven. Hij was hiervoor bondscoach van Chili en er is toen al contact geweest of ik daar aan de slag wilde. Dat is er niet van gekomen."

"Bert heeft het geweldig gedaan. Saudi-Arabië heeft zich geplaatst voor de Golf Cup 2019 en voor dit WK, terwijl ze voor de kwalificatie in een zware poule zaten met onder anderen Japan en Australië", vervolgt Hoek tegenover SoccerVision. "Ik ben er inmiddels twee keer geweest, in januari en februari. Het was prima om te ontdekken hoe het daar toe gaat. Ik had al informatie gehad van Mark van Bommel, oud-speler van mij bij Bayern München en het Nederlands elftal. Hij was heel positief over het werken met de spelers."