'Zien dat onze talenten zich makkelijk staande houden in top van Nederland'

'Zien dat onze talenten zich makkelijk staande houden in top van Nederland'

15-03-2018 08:11
36

De opleiding van AZ wordt beter en beter en de doorbraak van Guus Til is daar een van de bewijzen van, meent technisch directeur Max Huiberts van de Alkmaarders.

"We zien dat onze talenten de laatste twee, drie jaar van een dusdanig niveau zijn, dat ze zich makkelijk in de top van Nederland staande houden", zegt Huiberts in gesprek met De Telegraaf. "In het verleden kwam er zo nu en dan een jeugdspeler door naar het eerste, maar niet in de hoeveelheden van nu. Op achttien- of negentienjarige leeftijd zijn ze klaar om in AZ 1 te spelen en dat komt door de manier van opleiden. Je ziet dat de werkwijze resultaat heeft."

Over Til is Huiberts zeer lovend. "Hij is een nummer tien die we in Nederland niet meer veel zien: met diepgang, inhoud en het vermogen om doelpunten te maken. Guus is een fijne persoonlijkheid en je hoeft hem niet te zeggen of hij iets goed of fout heeft gedaan. Hij is stabiel, weet wat hij kan, maar ook wat er beter moet. En daar werkt hij net als onze andere talenten elke dag hard aan."

Lees ook: Til geeft signaal af aan Eredivisie-top en is akkoord: "Dan hoeft tussenstap niet"