De Jong: In het begin durfde bijna niemand wat tegen mij te zeggen

De Jong: "In het begin durfde bijna niemand wat tegen mij te zeggen"

15-03-2018 10:26
13

Nigel de Jong vindt dat de jonge generatie voetballers het erg makkelijk hebben. De 33-jarige routinier komt uit een generatie waarin hij zelf 200% moest geven en is van mening dat het de voetballers van vandaag makkelijk gemaakt wordt.

Social media speelt daarin een rol, zegt De Jong tegen ELF Voetbal. "Ik ben ook achttien geweest en heb domme dingen gedaan. Dan gingen we feesten terwijl we niet moesten feesten. Of we reden met 180 kilometer per uur op de snelweg en werden gepakt door de politie. Dan stond er een berichtje in de krant. Nu komt het gelijk boem op internet. Iedereen heeft direct een mening over jou. De jonge jongens van nu hebben daarmee te dealen."

De Jong neemt het op voor Memphis Depay en Quincy Promes, waar mensen volgens hem een vertekend beeld van hebben. "Dat komt mede door wat ze posten op social media. Oké, ze houden van een luxe leven, no blame, maar dat zegt niet altijd iets over hun werklust als profvoetballers. Ik weet hoe hard Quincy en Memphis trainen om te slagen in de top."

De Jong speelt nu bij 1.FSV Mainz, waar hij vanaf het eerste moment indruk maakte. "In het begin durfde bijna niemand wat tegen mij te zeggen. Ik nam het woord om het ijs te breken. Ik gaf een soort presentatie over waar ik voor sta, wat ik van mezelf verwacht en van het team."