Spektakel op komst in Almelo: 'Publiek betaalt geld en wil vermaakt worden'

Spektakel op komst in Almelo: 'Publiek betaalt geld en wil vermaakt worden'

15-03-2018 17:14
28

Frank Wormuth is ervan overtuigd dat hij uitstekend bij Heracles Almelo past. De 57-jarige Duitser is donderdagmiddag officieel gepresenteerd in Almelo, waar hij vanaf volgend seizoen John Stegeman als trainer gaat opvolgen.

"Ik kwam met Heracles in contact en dat vond ik erg interessant. We merkten dat we goed bij elkaar passen: ik als opleider en Heracles als opleidingsclub", laat Wormuth weten in een eerste reactie aan de clubkanalen van Heracles. "Beide visies sluiten goed op elkaar aan. Dit is een club die bij mij past." De oefenmeester wil voor spektakel zorgen in Almelo. "We moeten beseffen dat we voetballen voor het publiek. Zij betalen geld en willen vermaakt worden."

Wormuth gaat nu voor het eerst sinds december 2006 weer een clubteam trainen. Destijds vertrok hij bij VfR Aalen en ging hij zich bezighouden met de jeugd- en trainersopleidingen in Duitsland. "In tien jaar hebben we zo'n 250 trainers opgeleid, waaronder Nagelsmann van TSG Hoffenheim en Tedesco van Schalke 04. Dat was een hele leuke tijd", aldus de nieuwe Heracles-trainer.

Lees ook: Heracles verrast alles en iedereen met nieuwe trainer: 57-jarige Duitser