In het kort: Besiktas in de problemen door kat, '8,5 jaar cel geëist tegen Alonso'

In het kort: Besiktas in de problemen door kat, '8,5 jaar cel geëist tegen Alonso'

15-03-2018 20:19
9

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Kat brengt Besiktas in de problemen
Besiktas heeft zich in de nesten gewerkt tijdens het thuisduel met Bayern München. Tijdens het Champions League-treffen liep een kat het veld op, waardoor de wedstrijd even moest worden stilgelegd. Ook werden de trappen op de tribunes geblokkeerd en gooiden fans voorwerpen het veld op. De UEFA wil de Turkse club voor die drie feiten gaan bestraffen: waarschijnlijk ontvangt Besiktas een fikse geldboete. 

Spaanse aanklager wil Alonso achter tralies
Mogelijk verdwijnt Xabi Alonso achter de tralies. Volgens het El Confidencial wil de Spaanse aanklager de voormalig middenvelder van onder meer Real Madrid en Bayern München voor 8,5 jaar opsluiten wegens belastingontduiking. Tijdens zijn periode bij Real Madrid zou hij geen belasting hebben betaald over inkomsten uit portretrechten. 

Atlético met speels gemak door in Europa League
Atlético Madrid heeft zich zonder problemen geplaatst voor de kwartfinale van de Europa League. Los Rojiblancos verdedigden bij Lokomotiv Moskou een 3-1 voorsprong en wonnen met 1-5. Maciej Rybus maakte de 0-1 van Angel Correa nog ongedaan, maar vervolgens werd de score verder uitgebouwd door Saúl Niguez, tweemaal Fernando Torres en Antoine Griezmann.

Giggs neemt Nederlander op in technische staf
De nationale ploeg van Wales is deels in Nederlandse handen gevallen: Albert Stuivenberg gaat bondscoach Ryan Giggs assisteren. De twee werkten eerder samen bij Manchester United, als assistent van Louis van Gaal.

Routinier Braber beëindigt carrière
Robert Braber houdt het na afloop van dit seizoen voor gezien als profvoetballer. De 35-jarige middenvelder van Helmond Sport heeft er dan veertien seizoenen opzitten, maar blijft actief in het profwereldje. De geboren Rotterdammer gaat bij RKC Waalwijk aan de slag als teammanager.