'Een recordinternational is blijkbaar niet meer waard dan tweemaal 280 tekens'

'Een recordinternational is blijkbaar niet meer waard dan tweemaal 280 tekens'

16-03-2018 07:33
21

Wesley Sneijder krijgt in de oefeninterland tegen Engeland niet zijn gewenste afscheid als international van het Nederlands elftal. Valentijn Driessen, chef voetval van De Telegraaf, is niet te spreken over de handelswijze van de KNVB.

'In twee obligate tweets – een recordinternational is blijkbaar niet meer waard dan tweemaal 280 tekens op sociale media – trachtte de voetbalbond de schade te beperken', schrijft Driessen in zijn column. 'Na Sneijders teleurstelling publiceerde het daarom razendsnel de standaardtekst 'bezig te zijn met een eervol afscheid'.'

'Weer eens de bevestiging dat de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond – nu onder leiding van Eric Gudde – nog altijd niet goed weet om te gaan met zijn helden. Zo mag je international Sneijder bestempelen want zijn recordaantal van 133 interlands gaat deze eeuw overleven', vervolgt Driessen, die ook niet snapt dat de KNVB Sneijder, Rafael van der Vaart, Dirk Kuyt en Robin van Persie tegelijk in het zonnetje wil zetten.

'De voetbalbond denkt nu aan een oplossing tijdens een oefenduel op 6 september. De invulling van het afscheid zal Sneijders aanwezigheid bepalen. Als hij als één van de vier wordt opgetrommeld of in zijn burgerkloffie op een toespraakje van bondsvoorzitter Michael van Praag wordt getrakteerd dan is de komst van de Utrechtse recordinternational ongewis', aldus Driessen.