'Een nieuwe aardbeving in het voetbal: de fiscus jaagt op Mino Raiola'

'Een nieuwe aardbeving in het voetbal: de fiscus jaagt op Mino Raiola'

16-03-2018 08:15
9

Mino Raiola en zijn cliënten zijn het onderwerp van een onderzoek naar belastingfraude. De Nederlandse autoriteiten zouden momenteel de financiën van de zaakwaarnemer uitpluizen.

Althans, dat meldt de Italiaanse krant Il Fatto Quotidiano. De krant pakt groot uit met de tekst: 'Weer een aardbeving in de voetbalwereld: de fiscus jaagt op Raiola'.

De Nederlandse autoriteiten onderzoeken vooral de deals die Raiola sloot tussen 2014 en 2017. Belangrijke vraag is daarbij wat zijn fiscale residentie is. "Ik weet niets van deze belastingaanslagen en maak me sowieso geen zorgen. Ik heb altijd correct gehandeld en de regels gerespecteerd in de landen waar ik werkte."

"Ik woon in München en in Nederland heb ik geen bedrijf", vervolgt Raiola, die wordt gelinkt aan Maguire Tax & Legal uit Amsterdam. "Het is niet mijn bedrijf. Als spelers daar gebruik van maken, ben ik niet degene die ze daartoe verplicht", laat hij weten.

De Nederlands-Italiaanse belangenbehartiger mag onder anderen Paul Pogba, Zlatan Ibrahimovic, Mario Balotelli, Romelu Lukaku, Marco Verratti en Gianluigi Donnarumma tot zijn stal rekenen. Ook Ajax-aanvaller Justin Kluivert werkt samen met Raiola.