Koert Westerman weet dat ik de pers zeventien jaar lang in de maling heb genomen

"Koert Westerman weet dat ik de pers zeventien jaar lang in de maling heb genomen"

16-03-2018 09:27
38

Sjaak Polak heeft de Nederlandse pers zeventien jaar lang in de maling genomen. Om de oud-voetballer werd vaak gelachen, omdat hij voor de camera vaak een bepaalde houding aannam en grappen maakte.

"Koert Westerman weet dat ik de pers zeventien jaar lang in de maling heb genomen. Als er een verslaggever naar je toe komt, nadat je met 4-1 klop hebt gekregen en hij vraagt wat ik van de wedstrijd vond met een konijn onder m'n neus, dan snap je het niet helemaal", zegt Polak tegen Betweters. Met 'konijn' bedoelt Polak waarschijnlijk het windscherm wat verslaggevers vaak bij kou om hun microfoon hebben zitten.

"Dan kun je van mij een raar antwoord verwachten. De hele crew daarachter lag dan op de grond. Ik kan gek uit de hoek komen, zo zit ik nou eenmaal in elkaar. Ik ben vrij direct, maar 95% van de keren heb ik een counter klaar."

Polak spreekt ook over NAC Breda, die volgens hem met Sadiq Umar een spits hebben die niet bij NAC thuishoort. "Die hebben een spits, even serieus. Die is in zijn geboorteland lopend het brood gaan halen. Die kan lopen, is vervelend en sterk. Dat is echt een goede spits. Dat hij bij NAC speelt is mij een raadsel. Wat een klier."

"Eerlijk is eerlijk, ik vind NAC goed voetbal spelen. Ze hebben ook een heel goede linksback, die Spanjaard (Angelino, red.). Er zit een drive in, durft kort te dekken, is rap en heeft een goede pass."